Plaje Pline. Cele mai cautate sunt hotelurile de trei si patru stele

Plajele litoralului au inceput, pe ultima suta de metri a sezonului estival, sa fie luate cu asalt de turisti. Caldura mare si-a spus cuvantul. Cele mai cautate hoteluri raman cele de trei si patru stele, dar afluxul foarte mare de turisti este mana cereasca si pentru cele cu mai putine stele. Cei mai castigati sunt totusi "particularii" care, in urma cu doua saptamani, considerau sezonul 2005 un fiasco total in ceea ce priveste castigurile.

Circ, dans si soare

In privinta numarului de turisti, statiunea Saturn are peste 6.000 de persoane cazate in unitatile sale hoteliere, adica 90% grad de ocupare. La Saturn s-a concentrat si o mare parte a distractiilor de pe litoralul sudic al Marii Negre - "Cirkus" din Praga, doua aquapark-uri - unul inaugurat chiar vineri, 29 iulie -, precum si Liberty Parade ce va avea loc la sfarsitul saptamanii viitoare. Printre cele mai cautate plaje de pe litoral se numara si "Diana" din Saturn, aflata in concesiunea unei firme particulare din Mangalia. Ce o face atat de spectaculoasa? In primul rand faptul ca aici jocul cu mingea este cu desavarsire interzis, la fel si "intratul in apa cu cainele".

Mai mult, pentru turistii care au acumulat ceva kilograme in plus pe parcursul anului, dar si pentru cei care vor sa se mentina in forma, un instructor specializat le da acestora lectii de dans modern, latino. Exista si program de aerobic. Astfel incat, in fiecare zi, o "mare" de turisti de toate varstele, danseaza la unison, pe rupte, spre amuzamentul "privitorilor".

Particularii din Mangalia

Mangalia este in top la "capitolul" cazare la particulari, majoritatea familiilor din localitate care inchiriaza apartamente la cheie avand in gazda cel putin un turist. In Costinesti, unde unitatile hoteliere sunt relativ putine, particularii au stabilit pretul unei camere la aproximativ 500.000 de lei. In statiunea tineretului sunt cazati peste 16.000 de turisti.

Sezon. Statiunile luate cu asalt de turisti

Plajele romanesti au devenit neincapatoare pentru multimea de turisti care au invadat litoralul la acest sfarsit de saptamana. Statiunea Mamaia a fost ocupata in intregime, urmata indeaproape de Eforie Nord si Saturn. Cele mai slab populate statiuni - Eforie Sud si Olimp - gazduiesc turisti la aproximativ 70% din capacitate.

Temperaturile scazute de la inceputul lunii, precum si ploile care nu i-au ocolit pe constanteni i-au izgonit pe putinii turisti care n-au mai avut rabdare sa astepte perioada de varf. Insa valul de caldura a lovit tara la fel de rapid ca si ploile, grabindu-i pe romani sa se indrepte spre litoral. "In perioada 28 iulie -10 august litoralul va fi ocupat in proportie de peste 90%. In topul preferintelor turistilor se afla Mamaia, dar nici in privinta celorlalte regiuni nu ne putem plange", a declarat Lucia Morariu, presedintele Agentiei Nationale a Agentiilor de Turism.

Turistii care au dorit un sejur in cea mai indragita statiune, Mamaia, au scos din buzunar aproape 2 milioane de lei pentru o noapte la un hotel de doua stele si mai mult de 3 milioane la un hotel de trei stele. Cei care s-au multumit cu statiuni mai slab cotate, precum Saturn, Venus, Eforie Nord sau Cap Aurora, au avut parte de preturi cuprinse intre 550.000 lei vechi/noapte la hotel de doua stele, respectiv 650.000-700.000 lei/noapte in unitati de trei stele.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.