Peste 30% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala si diabet zaharat ca efect al colesterolului marit, potrivit unui studiu national coordonat de profesorul Mircea Cinteza (senator PDL), seful clinicii de cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

"In Romania, peste 30% dintre romani au colesterolul ridicat si aproximativ 40% sunt hipertensivi. Totodata, doi din trei romani mor din cauza afectiunilor cardiovasculare", arata sudiul realizat de catre compania Ozone, relateaza MEDIAFAX.

Efectele nocive ale colesterolului asupra organismului pot fi combatute si cu ajutorul Omega 3, un produs care combina uleiul de somon concentrat in acizi grasi esentiali Omega 3 si vitamina E.

"Nivelul ridicat de colesterol este responsabil pentru atacurile cardiovasculare, de arteroscleroza, litiaza biliara si multe alte afectiuni. In prezent exista o serie de tratamente naturiste aflate la indemana pacientilor, cu rezultate benefice asupra organismului afectat de un nivel ridicat al colesterolului. Omega 3, de la Ozone Natural, datorita compusilor sai, reduce nivelul colesterolului din organism si amelioreaza simptomele bolilor cardiovasculare", a declarat dr. Dan Dimitriu, medic specialist medicina interna din cadrul Centrului Medical Unirea.

  • Tipuri de colesterol

Colesterolul poate fi impartit in "colesterol bun" - HDL, care protejeaza vasele de sange si "colesterol rau" - LDL care se depune pe peretii vaselor de sange, ingreunand circulația.

Studiile de specialitate au aratat ca acizii Omega 3 din uleiul de somon au proprietatea de a creste nivelul de HDL si de a scadea nivelul "colesterolului rau", micsorand, astfel, riscul de imbolnavire cardiovasculara, au aratat specialistii.

Din pacate, organismul nu poate sintetiza acizii grasi Omega 3, care sunt indispensabili pentru functionarea sa normala, de aceea medicii recomanda produse medicamentoase sau naturiste, arata raportul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.