Hidrologii au decis sa mentina avertizarea de inundatii pe raul Prut pana la sfarsitul lunii iulie in conditiile in care nivelul raului se va mentine peste cotele de atentie, inundatie si chiar de pericol.

Astfel, codul rosu va fi mentinut de hidrologi pana marti pe sectorul Prisacani-Dunare si in zona Dranceni din Vaslui iar de marti, pana la data de 31 iulie, pe sectorul Falciu-Dunare, potrivit INHGA.

Sub avertizarea cod portocaliu se vor afla, de marti pana la sfarsitul lunii iulie, zonele Prisacani si Dranceni
Zonele barajul Stanca Costesti pana la Prisacani si Chiperesti, de pe Jijia, raman de asemenea sub avertizare cod galben.

Avertizarea a fost emisa intrucat nivelurile Prutului se mentin peste cotele de atentie, inundatie si pericol "din cauza tranzitarii viiturilor formate anterior prin acumularea Stanca Costesti".

Duminica, hidrologii au extins avertizarea cod galben de inundatii pe Dunare, pana in 21 iulie pentru statia Tulcea si pana in 26 iulie pentru Isacea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.