Politistii au confiscat, in perioada 23 iunie - 14 iulie peste 5.000 de kg si 500 de litri de substante periculoase, precum si peste 18 kg de mercur, fiind constatate 21 de infractiuni in opt judete, informeaza IGPR intr-un comunicat remis sambata.

In perioada 23 iunie - 14 iulie, Directia Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Politiei Romane a initiat si coordonat o actiune, la nivelul judetelor Bistrita Nasaud, Botosani, Iasi, Maramures, Neamt, Salaj, Suceava si Vaslui pentru prevenirea, identificarea si sanctionarea faptelor de natura penala si contraventionala la regimul substantelor periculoase, informeaza IGPR.

Potrivit politistilor, actiunea a vizat respectarea prevederilor legislatiei in vigoare de catre agentii economici inregistrati sau notificati sa efectueze operatiuni cu substante chimice periculoase, precum si a altor nereguli ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sanatatea populatiei si mediul inconjurator. Controalele au fost facute de politisti impreuna cu specialisti din cadrul Inspectoratelor Teritoriale de Munca, a agentiilor de protectie a mediului si de la Garda de Mediu.

Astfel, au fost constatate 21 de fapte de natura penala, din care 12 infractiuni la OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului, cinci infractiuni la Legea nr. 360/2003 privind regimul substantelor periculoase si patru infractiuni de trafic de substante toxice.

De asemenea, au fost aplicate noua amenzi, in valoare de 59.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.