Lotul olimpic al Romaniei a obtinut douasprezece medalii la editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada, castigate la toate cele patru probe din structura competitiei (informatica, matematica, fizica si chimie), anunta Ministerul Educatiei.
Elevii romani vor veni acasa, in cursul zilei de miercuri, cu doua medalii de aur, cinci de argint si cinci de bronz, potrivit NewsIn.

La matematica, medaliile Romaniei au fost obtinute de Octav Dragoi (clasa a X-a, medalie de aur), Marius Tiba (clasa a XI-a, argint) si Ioana Maria Tamas (clasa a X-a, bronz). Cei trei olimpici sunt elevi la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

La chimie, castigatorii din lotul Romaniei sunt George-Silvian Baltan (elev in clasa a X-a la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” din Oltenita, medalie de argint), Alexandru Paraschiv (Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti, clasa a X-a, argint) si Andreea-Georgiana Scoban (eleva in clasa a XI-a la Colegiul National din Iasi, bronz).

Premiantii romani la informatica sunt Radu Stefan Voroneanu (elev in clasa a XI-a la Colegiul National „I.L. Caragiale” din Ploiesti, medalie de aur), Cezar Mocan (argint) si Serban Andrei Stan (bronz), ultimii doi fiind elevi in clasa a X-a, la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

La fizica, Raileanu Roberta (eleva in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti) a castigat medalia de argint, iar Victor Luca Iliesu (Colegiul National de Informatica „T. Vianu” din Bucuresti, clasa a XI-a) si Tudor Platon Cristea, elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, cate o medalie de bronz.

La Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2010, aflata la cea de-a XVII-a editie, au participat 137 de concurenti din Federatia Rusa, China si Romania.

Competitia s-a desfasurat in perioada 7-14 iulie la Irkutsk (Yakutia, Siberia Orientala).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.