21 de inculpati, majoritatea cadre didactice la mai multe licee si colegii din judetul Vrancea, au fost trimisi in judecata in legatura cu fraudarea examenului de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2008.

  • Peste 21 de cadre didactice au fraudat BAC-ul din 2008

Potrivit procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Galati, in perioada examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2008, organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, inculpata Alexandrescu Anca Sonia (profesor de limba franceza si limba engleza la Colegiul Tehnic „A.I.Cuza” Panciu, jud. Vrancea), a format un grup ocazional cu alte cadre didactice, (Moise Nicoleta - profesor de limba si literatura romana la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focsani si Sirbu Angela - profesor de chimie la Colegiul National „Unirea” Focsani, jud. Vrancea), in scopul comiterii mai multor infractiuni de coruptie, avand drept consecinta fraudarea rezultatelor examenului de bacalaureat.

Astfel, in perioada desfasurarii examenului de bacalaureat, inculpata a pretins si primit prin intermediul altor inculpati sume de bani, pentru ca un numar de 15 candidati, denuntatori in cauza, sa promoveze examenul de bacalaureat sau sa primeasca note mari.

De exemplu, inculpatele Alexandrescu Anca Sonia, Moise Nicoleta si Sirbu Angela au pretins suma de 1.500 euro de la inculpatul Bolocan Ion, in scopul de a interveni pe langa profesorii evaluatori pentru ca acestia sa supraevalueze notele a doi candidati. In acelasi scop si in aceeasi calitate, inculpata Alexandrescu Anca Sonia a pretins si primit suma de 400 lei de la inculpatul Petre Ion, pentru a acorda unei candidate nota maxima, suma de bani pe care a remis-o profesoarei Orasanu Florenta.

In plus, in cursul zilei de 24 iunie 2008, Bostan Iordache, in virtutea functiei sale, a intervenit pe langa inculpata Alexandrescu Anca Sonia pentru ca aceasta sa acorde nota maxima unui numar de trei candidati la disciplina limba franceza - proba orala.

Citeste si:
CNSU a declarat stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii
CNSU a declarat stare de...

  • Politia, mana-n mana cu profesorii

Inculpatul Zetu Mircea, agent de politie in cadrul I.P.J. Vrancea - Politia Municipiului Adjud
, a primit de la un denuntator suma de 800 lei pentru a interveni pe langa profesorii examinatori in scopul ca o candidata sa promoveze examenele la limba si literatura romana si limba franceza.

In vederea confiscarii speciale a sumelor de bani pretinse si primite cu titlu de mita, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile apartinand inculpatilor Alexandrescu Anca Sonia, Sirbu Angela, Moise Nicoleta, Iamandei Florin, Constantinescu Constantin si Botez Nelu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.