Patru copii cu varste de pana la 10 ani au murit asfixiati la Gemenea, un sat din judetul Suceava, dupa ce ramasi nesupravegheati s-au ascuns, probabil in joaca, intr-o lada de lemn in care parintii obisnuiau sa tina faina.

  • Mama celor patru copii care au murit la Suceava are handicap mental, iar tatal este surdo-mut

Mama celor patru copii are handicap mental de gr. II, iar tatal, in varsta de 74 de ani, este surdo-mut, a declarat, la Realitatea Tv, directorul adjunct al Directiei pentru Protectia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc. Cei patru copii au murit luni seara. Politia a fost sesizata, la ora 22.15, de catre un vecin care a sunat la 112, potrivit NewsIn.

"La fata locului s-a deplasat o echipa operativa din cadrul Politiei Orasului Gura Humorului, sprijinita de specialisti din cadrul Serviciilor Criminalistic si Investigatii Criminale de la I.P.J. Suceava, care au constatat ca familia respectiva este formata din tatal, R. Dumitru de 74 ani, cu deficiente grave de vorbire si auz, mama, R. Angela de 38 ani si cinci copii de 10 ani, 8 ani, doi frati gemeni de 5 ani si ultimul de 3 ani, care locuiesc intr-o casa din satul Gemenea, comuna Stulpicani", se precizeaza intr-un comunicat al IPJ Suceava.

Potrivit Politiei, luni seara, in jurul orei 19.00, mama, R. Angela, impreuna cu fiica sa cea mai mare, au plecat la un magazin din sat la cumparaturi.

"La intoarcere, a sesizat faptul ca cei patru copii ramasi acasa nu sunt de gasit, motiv pentru care i-a cautat si depistat decedati intr-un ladoi pentru faina al carui capac era prevazut cu sistem de inchidere metalic, care se afla in pozitia inchis. Mama si-a scos cei patru copii din ladoi si a incercat sa le acorde primul ajutor, rezultatul fiind negativ", se mai afirma in comunicatul Politiei.

Unul dintre cei patru copii avea urme de hemoragie nazala, bucala si la nivelul urechilor. "La examinarea exterioara a cadavrelor, pe trei dintre acestea nu s-au identificat urme de violenta externa, cadavrul minorei R.P. prezentand in zona capului urme de hemoragie nazala, bucala si la nivelul urechilor. In camara in care se afla ladoiul cu faina nu se observa urme de ravasire", se mai precizeaza in comunicatul IPJ.

Citeste si:
Faithless, Clean Bandit si Pendulum, pe scena de la Untold 2016
Faithless, Clean Bandit si...

Dupa efectuarea necropsiei cadavrelor si stabilirea cauzei mortii, anchetatorii vor lua masurile care se impun in acest caz.

Anul trecut, politia si asistentii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava au facut o ancheta la aceasta familie, dupa ce fiica cea mai mare a femeii, in varsta de 15 ani, provenita dintr-o casatorie anterioara, si-a acuzat tatal vitreg de viol. Fata a fost institutionalizata intr-un centru de plasament din Falticeni, insa acuzatiile de viol nu au fost pana acum dovedite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.