Zeci de persoane de la Primaria Murgeni, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) si localnici din Carja, judetul Vaslui, au lucrat, in noaptea de duminica spre luni, la intarirea unui dig de pe raul Elan, rupt de apa.
Potrivit NewsIn, apa scursa in urma ruperii digului a inundat o ferma piscicola, provocand mai multe pagube, iar, ca sa impiedice apa sa se extinda si la gospodariile oamenilor, zeci de oameni au fost mobilizati la fata locului ca sa repare digul.

”Raul Elan a acumulat o cantitate prea mare de apa in urma ploilor abundente din ultima perioada si, din aceasta cauza, unul dintre diguri nu a mai rezistat. Elanul este un rau care se varsa in Prut. Au ajuns la fata locului mai multe persoane care sa remedieze situatia”, a declarat, luni, Nicu Varlan, purtatorul de cuvant al Prefecturii Vaslui.

Raul Prut a depasit duminica, in judetul Vaslui, cu 5 cm cota istorica de 712 cm inregistrata in anul 2008. Autoritatile vasluiene raman in alerta din cauza unei viituri anuntate pe Prut in ziua de marti, cand se preconizeaza ca raul va avea o cota de 740 cm si un debit de 740 mc/s.

Citeste si: [Prutul face ravagii in judetul Galati: Peste 500 ha de teren agricol, inundate]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.