Sase militari au fost raniti dupa ce camionul in care se aflau s-a rasturnat pe digul de pe Prut, in apropierea localitatii galatene Sivita.

"Camionul, care transporta circa zece militari, se deplasa pe dig, o masina i-a taiat calea si camionul s-a rasturnat" a declarat corespondentului NewsIn, prefectul judetului Galati, Cosmin Paun.

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Af. Ap. Andrei" din Galati au fost dusi sase dintre militarii care se aflau in camionul rasturnat, duminica, pe digul de pe cursul raului Prut, doi dintre ei fiind internati la Urgente Chirurgie, trei au fost dusi la Stabilizare, iar unul la Ortopedie.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a declarat ca proprietarii autoturismului nu aveau voie sa intre pe dig. De sambata, pompierii si militarii suprainalta digul de acolo cu saci umpluti cu nisip si pamant, in conditiile in care nivelul Prutului creste de la o ora la alta.

  • Digurile incep sa cedeze

Aproape 100 de persoane din sase localitati au fost evacuate de pompieri in ultimele 24 de ore, iar in judetele Galati, Ialomita si Teleorman s-au semnalat infiltratii prin digurile de aparare, informeaza IGSU.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta anunta ca in ultimele 24 de ore au fost afectate sase localitati din trei judete - Botosani, Constanta si Tulcea - fiind evacuate 99 persoane.

In total, au fost inundate 248 hectare teren arabil, 170 hectare paduri si 85 hectare pasuni si fanete.

Sambata seara, in jurul orei 17.00 s-a produs o bresa de 70 m in digul de la Garliciu, la km 9+100.

Apa s-a scurs pe o latime de 500 m si a avansat un kilometru ajungand pana la limita localitatii. In cursul zilei de sambata, in judetul Constanta au fost evacuate 90 persoane din mai multe localitati.

Si digul din localitatea constanteana Vadu Oii prezinta infiltratii, iar oamenii din zona refuza sa-si paraseasca locuintele, desi autoritatile au recomandat evacuarea, transmite corespondentul NewsIn.

„Desi autoritatile locale, impreuna cu cei de la Politia Locala si ISU „Dobrogea” le-au prezentat oamenilor care e starea digului si riscul la care se expun, niciunul nu a vrut sa isi paraseasca locuinta”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, Paula Anghel.

Citeste si:
Pensiile speciale, tranșate de Banca Mondială. Polițiștii și...
Pensiile speciale, tranșate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.