Opt soferi bucuresteni din zece sunt predispusi la boli pulmonare cauzate de fumat, potrivit reprezentantilor Societatii Romane de Pneumologie. Acestia au verificat joi starea de sanatate a plamanilor soferilor din Capitala, in cadrul actiunii ,,Stop! Plamanii la control”.

Societatea Romana de Pneumologie (SRP) atrage atentia asupra faptului ca fumatul distrage atentia soferilor, oboseste ochii si poate fi o cauza a accidentelor rutiere, relateaza NewsIn.

SRP impreuna cu Brigada Rutiera a Capitalei au organizat joi actiunea ,,Stop! Plamanii la control”, in cadrul careia soferilor bucuresteni le-a fost verificata sanatatea plamanilor. Astfel, s-a constatat faptul ca opt din zece soferi bucuresteni sunt predispusi la bolile pulmonare, cauzate de fumat. Mai mult, in medie, soferii bucuresteni au plamanii cu 13 ani mai batrani decat varsta lor reala.

O echipa de asistenti medicali din partea Centrului Medical Unirea a verificat respiratia soferilor opriti in trafic cu ajutorul spirometrelor, aparate care masoara cat aer poate inspira si expira o persoana intr-un anumit interval de timp. In cazurile in care s-a constatat o predispozitie pentru o boala pulmonara, cadrele medicale au recomandat celor testati un consult medical.

“Societatea Romana de Pneumologie incurajeaza testarea functiei pulomonare si consideram ca aceasta actiune a tras un semnal de alarma referitor la imbatranirea precoce a plamanilor din cauza fumatului”,
a declarat dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.