O ploaie torentiala a inundat joi seara peste o suta de locuinte din municipiul Constanta si a paralizat traficul rutier.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, Paula Anghel, la dispeceratul ISU s-au primit, in intervalul 19.00 - 20.15, peste 130 de apeluri pentru situatii de urgenta, redirectionate de la 112, potrivit NewsIn.

„Cele mai multe solicitari s-au primit din cartierele CET, Km. 5, Pod Butelii, Palas, Far, unde s-au produs inundatii din cauza sistemului de canalizare subdimensionat si a amplasamentului terenului. Pana in prezent, au fost afectate de inundatii gospodariile situate pe soseaua Mangaliei, strada Theodor Sperantia, strada Liliacului, bd. I.C.Bratianu, bd. 1 Mai, strazile Mitropolit Dosoftei, Vasile Conta, Nordului, Egretei, Ion Ursu, Frigului, Amugurului, Antim Ivireanu”
, a declarat reprezentanta ISU.

In unele locuri, apa a ajuns si la peste 50 de centimetri inaltime, iar din cauza volumului mare de precipitatii cazute intr-un timp foarte scurt, presiunea apelor ajunse in sistemul de canalizare au ridicat la propriu capacele de canalizare de la nivelul caminelor de preluare. Cele mai multe interventii au vizat deblocarea gratarelor pluviale stradale, din zonele amintite mai sus, de diverse mizerii si resturi menajere, antrenate de apele pluviale. Echipele RAJA Constanta au intervenit non-stop pentru rezolvarea acestor situatii, a precizat purtatorul de cuvant al societatii, Irina Oprea.

5 echipaje insumand 100 de cadre mlitare au intervenit pentru evacuarea apei din beciuri, case si subsoluri.

La nivelul SC Regia Judetana Autonoma de Apa Constanta s-a instituit un comandament pentru situatii de urgenta. Reprezentantii acestuia asigura permanenta la conducerea actiunilor specifice intreprinse in aceasta perioada, 24 de ore din 24.

Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.