Declaratiile facute joi seara de presedintele Traian Basescu la Televiziunea Romana (TVR) au retinut atentia presei de vineri, care s-a aratat interesata si de discutiile despre introducerea taxelor pe autostrazi si efectele inundatiilor.

Astfel, Romania Libera relateaza in articolul "Basescu: Bugetul de stat, folosit de partidele aflate la guvernare pentru a cumpara voturi" faptul ca, la prima sa aparitie din al doilea mandat la o emisiune a televiziunii publice, seful statului a explicat de ce exista o dificultate in relatia sa cu Guvernul in problema reducerii cheltuielilor, care sunt motivele pentru care nu aproba majorarea TVA si ce planuri are legat de remanierea guvernamentala.

Gandul descrie de asemenea declaratiile presedintelui cu privire la dificultatile actuale in relatia dintre presedinte si Guvern, in conditiile in care Basescu sustine impozitarea tuturor veniturilor, inclusiv a pensiilor sau a ajutorului de somaj.

Adevarul mentioneaza problema inundatiilor, anunatand faptul ca, ca seful statului a declarat la Televiziunea Romana ca, in primele zile de inundatii, citea cele doua coduri de procedura pe care trebuia sa le promulge. Basescu citea codurile de procedura: "De aceea am intarziat la inundatii nu pentru ca nu m-au interesat efectele inundatiilor", scrie Adevarul.

  • Basescu: "Daca Guvernul nu reduce cheltuielile, in martie 2011 Romania va trebui sa ceara alt imprumut"

Presedintele Traian Basescu a declarat joi seara ca daca Guvernul nu va lua masurile de reducere a cheltuielilor, in martie 2011 Romania va trebui sa contracteze un nou imprumut care se va duce tot in consum, subliniind faptul ca in acest fel ar fi sacrificata dezvoltarea tarii, potrivit NewsIn.

"Daca noi nu luam masuri de reducere a cheltuielilor pe cele doua mari zone de cangrena din bugetul de stat, la anul in martie, cand terminam acordul cu FMI, va trebui sa cerem un nou imprumut, care se va duce unde? In consum. Nu vom avea nici bani de diguri, nici de autosrazi, nici de dezvoltare a retelei feroviare. Vom imprumuta bani, ceea ce am facut pentru 2009 si 2010, ca sa ne suportam propriile cheltuieli. Sacrificam dezvoltarea", a spus seful statului la postul public de televiziune.

Citeste si:
Ponta, atac la adresa Guvernului: Omorâţi economia și pe românii...
Ponta, atac la adresa...

Acesta a adaugat faptul ca, in ultimii 10 ani, toate partidele care au fost la guvernare "au preferat sa sacrifice dezvoltarea tarii in favoarea voturilor". "De foarte multe ori, dvs ziaristii va uitati la costul campaniilor electorale si va intrebati despre sponsorizarile de la o firma sau alta. E o intrebare legitima. Cel putin din 2000 incoace, bugetul de stat a fost utilizat de partidele aflate la guvernare pentru a cumpara voturi. Uitati-va ce se intampla: cu un an, doi maxim pana in ziua alegerilor, partidele dau ajutoare sociale, maresc, pensii, salarii, pe banii bugetului de stat. Acum nu mai avem decit o alternativa: cea a responsabilitatii politicienilor", a mai spus Basescu.

Citeste pe acelasi subiect:

Basescu vrea noi impozite


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.