Peste 60% dintre unitatile sanitare au fost preluate de catre autoritatile locale din teritoriu, finalizandu-se transferul a 232 dintre cele 373 spitale, potrivit Ministerului Sanatatii.

Ultima dintre cele cinci unitati sanitare din judetul Mehedinti, Spitalul Judetean Drobeta Turnu Severin, a fost transferata joi catre Consiliul Judetean, in prezenta ministrului Sanatatii, Cseke Attila, scrie NewsIn.

Mehedinti este cel de-al noualea judet in care a fost finalizat procesul de descentralizare, dupa Prahova, Neamt, Bihor, Cluj, Hunedoara, Satu-Mare, Salaj si Bucuresti. Vineri, ministrul Sanatatii va asista la Sibiu la descentralizarea spitalelor din acest judet. Cseke Attila va inmana autoritatilor sibiene un contract de finantare in valoare de peste patru milioane de euro, printr-un program al Bancii Mondiale, pentru reabilitarea sectiei de Obstetrica Ginecologie a Spitalului Judetean.

Reprezentantii ministerului Sanatatii precizeaza ca procesul de descentralizare va continua si saptamana viitoare, desi in urma cu o saptamana spuneau, intr-un comunicat de presa, ca procesul va fi finalizat pana pe 10 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.