Cartiere intregi din Bucuresti au fost cufundate in bezna, iar sute de oameni au fost blocati in metrou miercuri seara, din cauza unei pene de curent. Un autotransformator al statiei CET Sud a luat foc, iar trei sferturi din Capitala au fost deconectate de la reteaua de energie electrica.

Aproape o ora, cartierele Berceni, Balta Alba sau Titan nu au avut lumina, iar prizele au fost inutile. Tronsoanele de metrou Basarab-Republica si Eroilor-Industriilor au fost paralizate si ele in bezna. Desi autoritatile neaga, panica i-a cuprins pe calatorii ghinionisti care au fost surprinsi de pana de curent, in tunel. Timp de 25 de minute, metrourile de pe liniile amintite s-au tarat "din inertie" sau cu ajutorul acumulatorilor proprii. Nu a lipsit mult ca injuraturile la adresa personalului Metrorex sa fie dublate de pumni, pentru ca oamenii nu au fost anuntati pe nici o cale despre ce se intampla. Doar au orbecait in bezna, prin vagoane, la lumina brichetelor si a telefoanelor mobile.

Incendiul care a cuprins, miercuri seara, unul dintre cele doua autotransformatoare de la CET Sud a pus probleme serioase pompierilor. Cu 50 de oameni si sase autospeciale, acestia au reusit sa-l stinga intr-o ora. Echipamentul mistuit de flacari de la statia de alimentare cu energie electrica era batran de 30 de ani. Practic, era inevitabil ca un accident sa aiba loc, mai devreme sau mai tarziu. A venit miercuri seara, prea devreme. Un deznodamant asteptat de cei de la Transelectrica, societate ce recunoaste decrepitudinea echipamentelor de la CET Sud.

Modernizarea demarata la statia CET Sud inca de la inceputul anului nu a apucat sa ajunga si la transformatorul care a dat peste cap jumatate de Capitala, timp de cateva ore. Fratele geaman si la fel de batran, cel de-al doilea autotransformator a fost scos din functiune de urgenta, a anuntat Ministerul Economiei. Oficialii Transelectrica preconizeaza ca va dura zece zile pana cand totul va reintra in normal la CET Sud.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.