Numarul romanilor care nu isi mai permit sa mearga in vacanta anul acesta este dublu fata de cel inregistrat in 2009, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare MyJob.

  • Mai mult de jumatate dintre angajatii romani vor renunta la vacanta anul acesta

Potrivit sondajului, 49% dintre angajati declara ca nu au bani de calatorii, astfel ca vor sta acasa in concediu, in timp ce alti 13% declara ca nu isi permit sa-si ia concediu. Numarul romanilor care renunta la vacanta in 2010 este dublu fata de anul trecut, cand 24,13 % dintre cei chestionati declarau ca nu pleaca deloc in concediu in sezonul estival.

Un sfert dintre angajatii romani prefera turismul autohton: 7,7% afirma ca merg in zonele rurale pentru ca este mai ieftin, in timp ce 17% pleaca in acest an pe litoralul romanesc sau la munte. Datele mai arata ca doar 12% dintre romani aleg o destinatie in strainatate pentru concediul din 2010.

Sondajul a fost realizat online, la nivel national, in perioada 21 - 30 iunie, pe un esantion de 3.000 de respondenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.