Potrivit ordonantei adoptate de Guvern saptamana trecuta, 54.000 de bugetari din totalul de 200.000 de angajati ai primariilor ar urma sa fie concediati.

Astfel, desi considera ca masurile Guvernului incalca autonomia locala si legislatia europeana, primarii pregatesc taierile de posturi, relateaza Adevarul.

  • Radu Mazare: „Ura si la gara"

Consiliul General al Primariei Constanta, de exemplu, va aproba o noua organigrama, din care nu vor mai face parte aproximativ 250 de angajati, potrivit acestuia. „In prezent se face o analiza, sa vedem exact pe cine dam afara. La 16 iulie avem sedinta de Consiliu General, batem in cuie noua organigrama si-i dam afara: ura si la gara! Din cei aproximativ 1.050, trebuie sa ramanem cu 700 de angajati. Mare economie la buget, la ce salarii au ei! Sunt oameni cu salarii de sase-sapte milioane!", a declarat Radu Mazare pentru „Adevarul".

Din cei 1.179 de angajati ai Primariei Brasov, municipiu cu aproximativ 300.000 de locuitori, pana la sfarsitul acestei luni vor ramane 800. Pana la jumatatea lunii august se vor reduce posturile si in Primaria Timisoara.

In analiza sunt si posturile din Primaria Capitalei si primariile de sector. "Pe marginea reducerilor, se fac calcule la nivelul fiecarei directii sau serviciu in parte, chiar daca masura „blocheaza actul administrativ", a declarat Alexandru Ichim, purtatorul de cuvant al primarului sectorului 1, Andrei Chiliman (PNL).

  • Ce prevede ordonanta

- Pentru o comuna de 1.500-3.000 de locuitori, numarul maxim de angajati trebuie sa fie de 22.
- In cazul comunelor cu 5.000-10.000 de locuitori, numarul angatilor se limiteaza la 43.
- La orasele cu o populatie intre 10.000 si 20.000 de locuitori, nivelul stabilit este de 130 de salariati.
- In municipiile de peste 100.000 de locuitori, numarul angajatilor este de 699.
- Pentru Bucuresti, plafonul maxim de angajati din primarii si consilii va fi de 4.391.

Ordonanta a fost aprobata si publicata in Monitorul Oficial saptamana trecuta. Actul normativ intra in vigoare in termen de 30 de zile de la publicare.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.