Ministerul Justitiei a primit din partea Ministerului Justitiei din Regatul Suediei aproximativ 280 de extrase din cazierele judiciare ale romanilor care au fost condamnati penal sau impotriva carora au fost luate masuri ulterioare unei condamnari penale in Suedia, in 2009.

Conventia europeana de asistenta juridica reciproca in materie penala instituie in sarcina partilor contractante obligatia de a informa anual fiecare parte interesata cu privire la condamnarile penale sau masurile ulterioare condamnarii care se refera la cetatenii partii si care fac obiectul unei mentiuni in cazierul judiciar, se arata intr-un comunicat de presa al MJ.

De asemenea, potrivit articolului 4 din Legea nr. 290/2004, cazierul judiciar se organizeaza de Ministerul Administratiei si Internelor si se tine de unitatile Politiei Romane, prin structuri specializate in acest domeniu. Potrivit articolului 9 din aceleasi act normativ, se inscriu in cazierul judiciar pedepsele si masurile pronuntate prin hotarari penale definitive de instantele judecatoresti din strainatate, precum si masurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din strainatate, daca aceste hotarari au fost recunoscute de organele romane competente, se arata in comunicatului ministerului.

Toate cazierele judiciare primite de Ministerul Justitiei din partea autoritatilor suedeze au fost transmise Ministerului Administratiei si Internelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.