Ministerul Sanatatii a reinceput astazi in toata tara vaccinarea bebelusilor impotriva tuberculozei. In Capitala. recuperarea vaccinarii la nou-nascuti se realizeaza in sase centre, informeaza reprezentantii ministerului.

Unul dintre centrele unde se va realiza vaccinarea BCG a copiilor nascuti in perioada februarie-iunie 2010 a fost deschis la Spitalul Universitar Bucuresti, iar celelalte cinci au fost deschise de DSP Bucuresti in principalele maternitati din Capitala - "Panait Sarbu", „Caritas”, „Filantropia”, „Pantelimon” si „Bucur”, relateaza NewsIn.

Mamele trebuie sa se prezinte la centrul de vaccinare cu carnetul de vaccinare al copilului, CNP-ul si o trimitere de la medicul de familie cu ultimele vaccinari realizate.

“De astazi am reinceput vaccinarea BCG. Avem suficiente doze de vaccin anti-tuberculoza, toate cele un milion de doze achizitionate prin UNICEF fiind repartizate. In Bucuresti vaccinarea BCG se va face in centrele speciale de vaccinare pe care le-am deschis, iar in tara recuperarea la vaccinare a nou-nascutilor se va face fie in centre de vaccinare organizate in maternitati, cum este exemplul Capitalei, fie la medicii de familie”, a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

In prezent exista un numar de aproximativ 60 000 de nou-nascuti care trebuie vaccinati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.