Hidrologii au prelungit avertizarea cod rosu de cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol, inundatie si atentie, pana marti la ora 16.00, pentru raul Prut, sectoarele Stanca Aval-Dranceni si Sivita-Dunare, si pe Siret pe sectorul Sendreni-Dunare.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a apelor avertizeaza ca vor avea loc multiple cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie prin propagarea viiturilor formate anterior si posibile scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie cu efect de inundatii locale, se arata intr-un anunt al institutiei.

Hidrologii au prelungit si codul portocaliu pe raul Prut, pe sectorul Prisacani-Dranceni (jud. Iasi si Vaslui), Siret pe sectorul aval Dragesti-Sendreni (jud. Vrancea si Galati) si pe raul Olt pe sectorul aval Feldioara-Hoghiz (jud. Brasov).

Codul galben
a fost si el prelungit pe raul Olt, pe sectorul Tomesti-Feldioara (jud. Harghita si Covasna) si pe sectorul Hoghiz-Izbiceni (jud. Brasov, Sibiu, Valcea si Olt), precum si pe afluentii Oltului superior si mijlociu (jud. Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu). Codul galben a fost prelungit si pe raurile Suceava si afluentii acestuia (jud. Suceava si Neamt), Bistrita si afluenti (jud. Suceava, Neamt, Bacau), Trotus, amonte Targu Ocna si afluentii aferenti (jud. Harghita si Bacau), pe raul Barlad (jud. Iasi, Vaslui si Galati), pe Baseu (jud. Botosani), Jijia (jud. Botosani si Iasi), pe Bahlui si afluentii sai (jud. Iasi), pe raul Prut - sectorul Radauti-Prut amonte acumularea Stanca Costesti (jud. Botosani) si pe sectorul Falciu-Sivita (jud. Vaslui si Galati), pe raurile din bazinele superioare ale Viseului, Izei si Somesului Mare (jud. Bistrita Nasaud si Maramures).

Hidrologii adauga ca sunt posible izolat cresteri de debite si pe raurile din zonele de munte din celelalte bazine hidrografice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.