Cimitirul Bellu din Capitala a fost inclus pe harta obiectivelor cultural-turistice europene realizata de Asociatia Cimitirelor Reprezentative din Europa, dupa ce Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane a devenit membra a asociatiei europene, potrivit reprezentantilor Primariei Capitalei.

Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU) a devenit membra a Asociatiei Cimitirelor Reprezentative din Europa (Association of Significant Cemeteries in Europe - ASCE), din luna iunie, relateaza NewsIn.

Prin aderarea la ASCE, in calitate de membru cu drept de vot, conducerea ACCU a propus Cimitirul Bellu ca punct de reper semnificativ, pe harta obiectivelor cultural-turistice europene, alaturi de alte 83 de asemenea asezaminte din Spania, Cehia, Polonia, Suedia sau Italia.

Propunerea a fost acceptata de catre ASCE, care doreste prin statutul sau sa atraga atentia cetatenilor europeni cu privire la valorile culturale si istorice pe care cimitirele reprezentative le adapostesc si la protejarea
acestor valori.

Conducerea ACCU a propus Cimitirul Bellu ca punct de reper pe harta obiectivelor cultural-turistice europene pentru ca acesta constituie o marturie a istoriei Romaniei moderne si contemporane. Totodata, Bellu este un adevarat muzeu de arta cuprinzand o imensa colectie de sculpturi ale unor autori romani si straini, dar si importante monumente arhitectonice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.