Primaria Capitalei va investi, in urmatorii patru ani, 83,76 milioane lei in Gradina Zoologica pentru extinderea adaposturilor pentru pasari de balta si exotice si pentru amenajare peisagistica.
In primul an vor fi investiti 4,41 milioane lei, in al doilea 31,92 milioane lei, in al treilea 31,67 milioane lei, iar in al patrulea 15,76 milioane lei, proiectul fiind supus aprobarii CGMB in sedinta de miercuri, potrivit Newsin.

Extinderea spatiilor la Gradina Zoologica va insemna ca in locul celor trei adaposturi pentru pasari de balta (pelicani, flamingo, lebede) se va contrui o cladire noua cu adapost comun. Cladirea va avea o suprafata construita de 372,26 metri patrati, cu terasa circulabila care va contine la parter interior bazine semiingropate pentru fiecare specie in parte, iar la exterior bazine de apa. Pentru pasarile exotice se va construi o cladire noua, pe actualul amplasament pentru fazani, cu o suprafata de 706, 95 metri patrati si un ansamblu de voliere exterioare in suprafata de 203,45 metri patrati. Amenajarea peisagistica se va realiza in zona verde din fata amplasamentului pentru ursi, unde se va construi un bazin pentru pesti exotici (crapi japonezi), care va avea un volum 180 metri cubi si o suprafata de 119 metri patrati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.