Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit codul galben de ploi pentru nordul si centrul Moldovei si zona Carpatilor Orientali.

  • Avertizare de vreme severa pentru judetele Botosani si Iasi

Meteorologii au emis o avertizare de vreme severa pentru judetele Botosani si Iasi, valabila marti, intre orele 15.10 si 17.10, cand sunt asteptate descarcari electrice, intensificari de vant, grindina si cantitati de apa de peste 30 de litri pe metru patrat.

Cantitatile de apa vor atinge si vor depasi 30 l/mp, izolat 50 l/mp in sud-estul judetului Botosani si estul judetului Iasi. Sunt asteptate fenomene meteorologice asociate, precum descarcari electrice, intensificari de vant si grindina.

Zonele vizate
sunt localitatile din judetul Botosani - Botosani, Saveni, Dorohoi, Ripiceni, Stefanesti, Mihalaseni, Gorbanesti, Ungureni, Corlateni, Dumeni si Avrameni. In judetul Iasi sun vizate localitatile Iasi, Targu .Frumos, Harlau, Victoria, Probota, Cotnari, Bivolari, Andrieseni, Plugar, Strunga, Podu-Iloaie, Tibana si Scanteia.

In intervalul 29 iunie, ora 9.00 - 30 iunie, ora 9.00, in nordul si centrul Moldovei si in zona Carpatilor Orientali (inclusiv in partea montana a judetelor Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures si Harghita), cantitatile de apa vor continua sa fie insemnate, depasind local 25 l/mp si izolat 50 l/mp, informeaza ANM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.