Sambata noapte, pe arterele din 10 judete si din Capitala au fost retinute 133 de permise pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, in doar patru ore. Totodata, 85 de soferi s-au ales cu dosare penale.

In noaptea de sambata spre duminica, aproximativ 900 de agenti de circulatie din judetele Neamt, Suceava, Iasi, Brasov, Prahova, Arges, Dolj, Hunedoara, Timis, Arad si din Capitala, au fost mobilizati intr-o actiune pentru depistarea celor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice.

Actiunea s-a desfasurat intre orele 22.00 - 02.00, timp in care politistii au constatat 127 de infractiuni, dintre care aproximativ 75% pentru consumul de alcool, respectiv 85 de infractiuni, si au retras 86 de certificate de inmatriculare, informeaza IGPR, citat de NewsIn.

De asemenea, din totalul de 188 de permise de conducere retinute, 133 au fost pentru consumul de bauturi alcoolice, iar 55 pentru alte abateri.

Legislatia prevede o pedeapsa cu inchisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.