Primaria Capitalei vrea sa planteze un strat vegetal pe blocurile din Bucuresti, primele cladiri avute in vedere fiindcele din Regie, se arata in proiectul licitatiei pentru studiul de fezabilitate dedicat acoperisurilor verzi.

Primaria ofera 280.000 lei firmei care va realiza studiul de fezabilitate, iar licitatia va avea loc pe 16 iulie, relateaza NewsIn.

In caietul de licitatie se arata ca "solutia ce va fi analizata in studiul de fezabilitate, consta in indepartarea hidroizolatiei existente, aplicarea de membrane (termo) hidroizolante, strat filtrant (nisip + pietris), strat vegetal".

Solutia aleasa trebuie sa nu afecteze structura de rezistenta a imobilului, sa asigure hidroizolarea terasei imobilului, sa protejeze planseul de beton si sa impiedice radiatia solara din timpul zilei sa ajunga la planseul de beton, pentru a permite acumularea de caldura in acesta, conducand la o reducere a temperaturii medii in 24 de ore pe timp de vara. In plus, stratul vegetal trebuie irigat permanent "printr-o solutie originala"
.

Solutiile propuse vor fi insotite de un proiect pilot pentru 35 de cladiri care fac parte din Complexul de camine studentesti Regie.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a declarat ca amenajarea de spatii verzi pe acoperisurile blocurilor va creste suprafata verde a Bucurestiului si va duce la scaderea poluarii. Studii de specialitate au aratat ca in Municipiul Bucuresti exista zone cu un inalt grad de poluare care de multe ori se suprapun cu zonele intens locuite. Din aceste studii a rezultat faptul ca zonele cu un inalt grad de poluare se regasesc mai ales in interiorul inelului pericentral al Bucurestiului. In prezent, s-a observat faptul ca poluarea se extinde si in afara acestui inel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.