Desi nu fac parte din rutina noastra alimentara, anumite produse mai putin cunoscute aduc multiple beneficii sanatatii.

Tofu

Ca principiu de obtinere Tofu nu ne spune multe: se obtine din boabe de soia, apa si agent de inchegare. In Orient, acest aliment obtinut din boabe integrale de soia este folosit de mii de ani, fiind cunoscut pentru proprietatile sale curative. Drept urmate, amenii au stabilit chiar si o sarbatoare pentru celebrarea acestui aliment. printre beneficiile consumului de tofu:

- Aduce un aport important de calciu, fiind indicat copiilor in perioada de crestere, sportivilor, dar si femeilor, mai ales cand se apropie de menopauza pentru a evita osteoporoza; Previne si trateaza anemia; Amelioreaza tulburarile digestive si constipatia prin continutul de fibre; Previne cancerul; Scade tensiunea; Intareste sistemul imunitar; Creste fertilitatea etc.

Goji Berrie

Potrivit cercetatorilor, dintre majoritatea alimentelor, se pare ca Goji Berrie ar contine cel mai puternic antioxidant. Totodata, contine foarte multe vitamine si minerale, in special o cantitate insemnata de vitamina A (mai mult decat morcovul) si vitamina C (de cateva zeci de ori mai multa vitamina C decat o portocala). Goji Berrie are in compozitie si multi aminoacizi decat polenul, ceea ce face ca acest aliment sa fie o sursa veritabila si de proteine.

Beneficiile aduse de acest aliment sunt numeroase: Intareste sistemul imunitar, protejand organismul impotriva bolilor si infectiilor; Are puternice proprietati antiimbatranire si tonice; Reprezinta unul din cele mai sanatoase alimente energizante; Regleaza metabolismul; Regleaza glicemia; Lupta impotriva cancerului etc.

Afla mai multe pe Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.