Peste 60% dintre romanii care lucreaza in Italia ar dori sa se stabileasca definitiv in Peninsula, arata un studiu realizat de Confederatiile Caritas din Romania si Italia.

Potrivit raportului final al cercetarii, daca nu vor putea ramane in Italia, romanii stabiliti in Peninsula ar prefera sa se mute in Marea Britanie sau in Germania, pentru a nu se mai intoarce in Romania, relateaza RRA.

Drept urmare, ambasadorul Italiei la Bucuresti, Mario Cospito, spune ca autoritatile din Peninsula doresc o colaborare mai stransa cu cele romane, pentru a putea controla migratia populatiei, scrie NewsIn.

  • Peste un milion de romani lucreaza in Peninsula Italica

"Dupa cum va puteti imagina, este o tema foarte importanta si pe care ambasada a urmarit-o cu atentie in acesti ani", a subliniat diplomatul. Peste 1.200.000 de romani lucreaza in Peninsula Italica, potrivit raportului realizat de Confederatia Caritas.

Conform aceluiasi studiu, la jumatatea anului trecut, romanii reprezentau al doilea grup de intreprinzatori straini in Italia, cu peste 28.000 de firme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.