In 2008, in Italia au fost retinuti 98 de romani pentru trafic de cocaina, iar in Spania 110, atrage atentia Oficiul ONU impotriva Drogurilor si Crimei (ONUDC), in raportul sau privind drogurile in lume.

  • In Bulgaria, 5% dintre traficantii retinuti in intervalul de timp 2000 - 2008 au fost romani, informeaza NewsIn.
Insa, in ceea ce priveste raspandirea folosirii cocainei in randul populatiei cu varste cuprinse intre 15 si 64 de ani, in Romania s-a inregistrat o scadere de la 0,13% in 2003, la 0,1% in 2007.

In aceste conditii, alaturi de Grecia, Ungaria, Polonia si Cehia, Romania ramane una dintre tarile din UE cu o slaba raspandire a consumului de cocaina.

  • In 2007, in Romania s-au inregistrat 23 de decese legate de consumul de droguri, dar niciunul provocat de cocaina.

In ceea ce priveste consumul de ecstasy, in Romania incidenta era in 2007 de 0,1%, cel de amfetamine este de sub 0,1%, iar cel de canabis de 0,4%.

In ceea ce priveste transportul de droguri, circa 55 - 60 de mt de heroina sunt transportate in Germania si Olanda prin Bulgaria, Romania, Ungaria, Slovacia si Austria. Din Germania si Olanda, heorina este trimisa catre piete mai mari, in Franta, Marea Britanie si Spania.

In 2008, prin sud-estul Europei (Bulgaria, Grecia, Albania, Romania, Serbia, Macedonia, Bosnia, Croatia si Muntenegru) au tranzitat 90 de mt de heroina si morfina, din care a fost capturata circa 7%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.