O echipa de jurnalisti romani au pornit la drum in jurul marii pentru a descoperi povesti, realitati si imagini, chiar din mijlocul comunitatilor locale. Urmareste si tu jurnalul lor de calatorie.

In Romania sa te feresti de cainii vagabonzi, in Harghita poti sa mori de foame daca nu stii ungureste, in Bulgaria, infractori deghizati in falsi politisti sunt la tot pasul, iar turcii nu se spala! In Georgia, Armenia si Azerbiajan sa nu mergi, pentru ca este razboi, iar de Crimeea nu am auzit! Iata doar cateva clisee despre oamenii din jurul marii. Asa sa fie oare?

Si-au pus aceasta intrebare initiatorii proiectului "Around The Black Sea", hotarand sa plece la drum pentru a ilustra diferentele si asemanarile intre comunitatile din jurul Marii Negre, asa cum nu apar in presa de zi cu zi.

"O sa ne invartim in jurul Marii Negre. O sa traversam Bulgaria, Turcia, Georgia, Armenia, Azerbaijan, Rusia, Ucraina si Moldova, iar printre ele o multime de republici autonome, unele recunoscute, altele considerate separatiste: Karabachul de Nord, Ossetia de Sud, Ossetia de Nord, Abkhazia, Ingushetia, Adyghea, Kabardino-Balkaria, Karachai-Cherkessia si Transnistria", planuiesc cei doi "aventurieri".

Urmareste si sustine proiectul pe blogul jurnalului de calatorie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.