La aceasta data, in Bucuresti mai exista doar 16.576 de locuinte din fondul locativ de stat inchiriate, din care 14.519 sunt revendicate de fostii proprietari. In baza noii legi a proprietatilor, cele 14.519 imobile vor fi restituite in natura, iar chiriasii vor fi mutati in alte locuinte, pe care Primaria Municipiului Bucuresti urmeaza sa le achizitioneze in urmatorii sapte ani.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, ii asigura pe toti chiriasii care stau in astfel de locuinte ca nu vor fi aruncati in strada pentru ca, "din momentul transmiterii imobilului catre proprietar, acesta are obligatia sa incheie un nou contract de inchiriere pe o perioada de cinci ani". Intre timp, afirma Videanu, municipalitatea va cumpara de pe piata, in fiecare an, in jur de 1.500-1.800 de locuinte, in care se vor muta chiriasii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.