Televiziunea Romana va aloca 15% din veniturile proprii realizate din publicitate pentru sustinerea productiei nationale de filme, potrivit Ordonantei privind cinematografia, aprobata recent de Guvern. Noul act normativ - ce ia locul Legii cinematografiei din 2002 - introduce aceasta contributie a televiziunii publice la productia de filme romanesti. Potrivit lui Tudor Giurgiu, presedintele-director general al televiziunii, noul procent ar reprezenta, de pilda, pentru anul 2004, o contributie de sase milioane de lei (60 miliarde lei vechi).

Ordonanta prevede ca TVR poate opta pentru finantarea directa a productiei de filme cu pana la jumatate din suma datorata. Cu alte cuvinte, 50% din contributie s-ar duce la Fondul Cinematografic, care este colectat de Centrul National al Cinematografiei si din care se finanteaza filmele romanesti, iar 50% ar fi administrat de televiziune, care ar putea dirija banii direct spre filme.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.