Zeci de protestatari au participat luni la pichete in fata Palatului Victoria si Palatului Cotroceni din Capitala, nemultumiti de scaderea pensiilor cu 15%.

Presedintele Aliantei Europensionarilor din Galati, Toader Cristea, a declarat ca pensionarii galateni au trimis presedintelui Traian Basescu o adresa prin care ii cer sa ii primeasca in audienta. "Nu vom forta, dar vom face o delegatie de 10-12 persoane sa mergem la el si daca politia o sa vrea sa ne dea voie, noi vom vrea sa mergem", a spus liderul pensionarilor, relateaza NewsIn.

Protestatarii cer in continuare ca pensiile sub 1.500 de lei sa nu fie afectate de taierile anuntate de Guvern. La Galati, Alianta Europensionarilor si alte organizatii de profil au iesit in strada in fiecare luna, de la inceputul acestui an, cerand cresterea pensiilor.

Pensionarii din Galati au mai protestat in Capitala pe 25 si 31 mai, la Palatul Victoria si Palatul Parlamentului, unde s-au legat cu lanturi de gardurile de protectie instalate de jandarmerie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.