Ploaia torentiala care a cazut duminica seara in judetul Arges a rupt un drum comunal, lasand izolate mai multe gospodarii, a inundat zeci de curti si locuinte, iar o hala de productie a ars intr-un incendiu dupa ce a fost lovita de trasnet.

Opt gospodarii din localitatea Bascov, judetul Arges au ramas izolate duminica seara, dupa ce viitura paraului Bascov a afectat un drum comunal, informeaza NewsIn.

"In seara de 20.06 a.c., in urma ploilor torentiale cazute, a fost afectat de viitura paraului Bascov un drum comunal care face legatura intre DN 7 si catunul Rotaresti din comuna Bascov, ramanand izolate 8 gospodarii. Nu au fost inregistrate pagube materiale, accesul realizandu-se pe jos. Au fost sesizati reprezentanti ai politiei, ISU Arges si organele locale, care s-au deplasat la fata locului, urmand sa actioneze pentru repararea drumului", se arata intr-un comunicat al politiei Arges.

Tot duminica seara pompierii din Pitesti au fost solicitati pentru evacuarea apei din mai multe locuinte situate atat in municipiu, cat si in localitatea Bascov. In Pitesti au fost inundate trei case, iar in localitatea Bascov zeci de oameni au cerut ajutor la 112.

"In urma ploilor abundente mai multe gospodarii din comuna Bascov au fost inundate (doar in curte), la interventie participand si un echipaj de la S.V.S.U. Bascov cu un buldoexcavator, pentru a crea zone de scurgere. S-au evacuat aproximativ 50 mc de apa cu ajutorul unei motopompe" au precizat reprezentantii ISU Arges.

Alarma s-a dat duminica seara si la o societate comerciala din localitatea Bascov , unde o hala de productie a fost trasnita si s-a aprins instantaneu.

"La data de 20.06 a.c., in jurul orelor 20.30, Politia Comunala Bascov a fost sesizata cu privire la faptul ca la o societate comerciala din Bascov a izbucnit un incendiu. La fata locului s-au deplasat politistii din cadrul Politiei Comunale Bascov si pompierii din cadrul I.S.U. Arges, care au localizat si stins incendiul, stabilind ca acesta s-a produs ca urmare a unui scurt - circuit produs in urma unui trasnet. Nu au fost victime, iar in urma incendiului au ars componentele din material plastic a doua motoare electrice de 300 V si aproximativ 300 kg produs finit din material plastic, in valoare de aproximativ 5.000 lei", se mai arata in comunicatul IPJ Arges.

Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.