Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari de vant si grindina.

Codul a intrat in vigoare luni seara, la ora 19.00, si expira marti, la ora 9.00. Fenomenele meteo vizeaza Banatul, Oltenia, vestul si nordul Munteniei si zona Carpatilor Meridionali si Occidentali, potrivit INMH.

Astfel, in zonele mentionate, instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. In aceste regiuni, ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat.

In celelalte regiuni, aceste fenomene vor fi pe arii mai restranse. Meteorologii mai spun ca instabilitatea atmosferica se va manifesta incepand cu orele amiezii.

  • Hidrologii au prelungit pana pe 28 iunie avertizarile de crestere a debitelor pe Dunare

Hidrologii au prelungit avertizarile cod galben si portocaliu de cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de inundatie si atentie de astazi, ora 16.00, pana pe 28 iunie, la ora 16.00, pe sectoarele Calafat-Zimnicea, Harsova-Galati, Gruia, Galati-Tulcea si Giurgiu-Cernavoda ale Dunarii.

Astfel, se mentine codul portocaliu pe Dunare pe sectoarele Calafat-Zimnicea (aferent judetelor Dolj, Olt si Teleorman) si Harsova-Galati (judetele Constanta, Braila, Galati), si codul galben la statia hidrometica Gruia (judetul Mehedinti) si pe sectoarele Giurgiu-Cernavoda (judetele Giurgiu, Calarasi, Constanta si Ialomita) si Galati-Tulcea (judetele Galati si Tulcea), potrivit INHGA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.