Ploi abundente au inundat, sambata seara, zeci de gospodarii din judetul Gorj, iar in doua comune reteaua de alimentare cu energie electrica a fost afectata, transmite corespondentul NewsIn.

In localitatea Fratesti-Lelesti a plouat torential mai bine de o ora, iar apa care s-a scurs din amonte, de pe dealuri, a inundat 15 gospodarii. Au fost afectate curtile oamenilor, in care apa trecea de glezne, dar si beciurile, la unele gospodarii apa din beciuri atingand si peste 70 cm-un metru adancime. Satenii au povestit ca in ultima saptamana angajatii de la primarie si nu numai au lucrat la sistemul de canalizare, astfel ca unele santuri si guri de pod au fost infundate. „Apa de la ploaie nu a mai avut unde sa se scurga, unele guri de pod si tuburi sunt infundate. A plouat torential mai bine de o ora si apa care a intrat in beci mi-a ajuns pana la brau, este apa s in curte. Ne este frica sa nu ne intre in case”, a spus un satean din Fratesti, sambata noaptea.

La doua gospodarii apa a fost scoasa cu motopompa, am trimis acolo pe cineva de la primarie si un politist. A plouat torential, era nomal sa se intample si asa ceva. Am instituit la primarie comitetul pentru situatii de urgenta, pentru ca ne aflam sub incidenta codului galben”, a declarat, sambata seara, Marian Rotaru, primarul comunei Lelesti. De asemenea, tot in satul Fratesti au mai fost inundate zeci de gradini si terenuri agricole. Aceleasi probleme au aparut si in zona Novaci-Baia de Fier, acolo unde zeci de gospodarii au fost inundate, apa intrand doar in curti si beciuri. Ploaia torentiala a afectat mai multe gospodarii din Bengesti Ciocadia si Sacelu, acolo unde au intervenit pompierii cu doua motopompe: „Sambata seara, mai multi cetateni din comuna Bengesti-Ciocadia, sat Ciocadia si din comuna Sacelu, sat Blahnita de Sus au solicitat interventia pompierilor pentru scoaterea apei din beciurile si curtile caselor. In ambele localitati s-a intervenit cu trei subofiteri si doua motopompe si s-a reusit scoaterea apei. De asemenea, a existat si o solicitare de stingere a unui incendiu in comuna Dragutesti, sat Talvesti, la un adapost de animale, izbucnit de la un trasnet. Aici au ars 30 de metri patrati din adapost si alti 25 de metri patrati din covorul de cauciuc de pe jos. Nu au fost victime”, a precizat Mihai Avramescu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Gorj.

De asemenea, in mai multe sate din judetul Gorj zeci de familii au ramas fara energie electrica din cauza furtunii puternice. „Pentru cateva ore, pe timpul noptii pana spre dimineata, zeci de case din Pojogeni, o parte a comunei Arcani si o parte a comunei Pestisani au ramas fara curent electric. Problema a fost remediata de echipele noastre de dimineata”, a spus Dan Popescu, purtatorul de cuvant al CEZ Oltenia-Targu Jiu. Judetul Gorj se afla sub atentionare de Cod galben de ploi torentiale, vant puternic si caderi de grindina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.