Fostul primar al municipiului Bacau, Dumitru Sechelariu, a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv de procurorii anticoruptie, se arata intr-un comunicat al PNA. Alaturi de Sechelariu au mai fost trimisi in judecata, in acelasi dosar, fostul viceprimar si consilier local al Bacaului, Laurian Iulian Lucas, si fostul sef al Serviciului Cadastral si Fond Funciar din cadrul Primariei Bacau, Vasile Dorinel Ifrim.

INFRACTIUNI

In perioada februarie-mai 2004, Consiliul Local Bacau ar fi aprobat 179 de schimburi de terenuri - proprietatea municipalitatii -, creand astfel beneficii pentru trei firme la care Sechelariu era actionar majoritar, SC Letea SA Bacau, SC Selena SRL si SC Desteptarea SA, au stabilit anchetatorii. Astfel, Consiliul Local Bacau a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 2,4 miliarde de lei. Sechelariu a obtinut si alte foloase necuvenite, in cuantum de aproximativ 295.500 de dolari, prin cumpararea ilegala a altor sapte suprafete de teren, sustin procurorii anticoruptie.

ASOCIERE

Anchetatorii au stabilit ca cei trei ar fi actionat in scopul de a obtine in proprietatea fostului edil si in concesiunea Asociatiei Club Karting "Selena Motor Sport" AFI Bacau si a "SC Selena SRL" Bacau - pe care le controla - mai multe suprafete de teren in Bacau, pentru construirea unui kartodrom. In acest scop, Lucas a fost delegat sa exercite functiile principale ale lui Sechelariu, el fiind numit si membru in Comisia Municipala Bacau de Reconstituire a Drepturilor de Proprietate si Punerea in Posesie a Terenurilor Agricole.

FAPTELE

Sechelariu va fi judecat pentru asociere in vederea comiterii de infractiuni, luare de mita, inselaciune, abuz in serviciu. Lucas va fi judecat pentru asociere in vederea comiterii de infractiuni, complicitate la luare de mita, fals in declaratii, fals intelectual si uz de fals, in timp ce Ifrim, pentru asociere in vederea comiterii de infractiuni si complicitate la luare de mita.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.