Pretul zaharului se va majora cu pana la 30% incepand cu luna septembrie, ca urmare a cresterii cotatiilor la zahar pe piata internationala, a declarat presedintele Patronatului Zaharului, Ioan Armenean. Acesta sustine ca un alt motiv al scumpirii este cresterea tarifelor la energia electrica, energia termica si gazele naturale.

Armenean a mai spus ca pretul zaharului la bursele internationale a crescut incepand cu luna mai cu circa 40%, pana la 220 dolari pe tona. Reprezentantul Patronatului a mentionat ca si pentru zaharul din sfecla este preconizata in urmatoarele doua luni o majorare a preturilor cu 20-25%. Productia de zahar din sfecla estimata pentru acest an este de 80.000 tone, fata de 50.000 tone anul trecut. Necesarul intern de consum este de circa 550.000 de tone pe an, diferenta fiind acoperita de importuri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.