Angajatii minei de la Baita au decis, joi seara, sa renunte la protestul in subteran, declan?at luni la pranz, dupa ce si-au petrecut mai bine de 72 de ore la 200 de metri sub pamant, transmite corespondentul NewsIn.

Ortacii au decis sa ia in calcul oferta facuta de actionarul suedez al exploatarii miniere de a prelua actiunile firmei. Conform declaratiilor liderului de sindicat al minerilor, acestia au renuntat la protest joi seara. [Minerii de la Baita-Bihor s-au blocat din nou in subteran]

Ne-am dat seama ca ne riscam sanatatea degeaba. Dupa cum stiti, mai multi colegi au avut nevoie de ingrijiri medicale in timpul protestului. Nu rezolvam nimic daca stam in subteran, pentru ca in scrisoarea pe care ne-au trimis-o cei din Suedia nu se pomenste nimic de bani”, a spus Alexandru Istoc, liderul sindical al minerilor din Baita.

Pentru ca sunt neplatiti de mai bine de patru luni, ortacii de la Baita vor sa actioneze in instanta firma care se ocupa de exploatarea minei, pentru a-si recupera banii. „Singura cale sa ne primim salariile restante e sa facem o plangere penala impotriva lor si ne vom ocupa de acest lucru in zilele urmatoare”, a mai adaugat Alexandru Istoc.

Pe de alta parte, reprezentantul minerilor a precizat ca acestia au decis sa ia in calcul si varianta de a accepta oferta facuta de actionarul suedez. „Ne-a ofertat sa preluam noi actiunile de la mina. Trebuie sa vedem ce e de facut, sa discutam cu ei in ce termeni am putea prelua noi mina”, a mai declarat Istoc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.