Mai-marii Bisericii au in plan sa deruleze un program social menit sa ajute famiile nevoiase, bolnavii si varstnicii. Propunerea va fi analizata in sedinta Sfantului Sinod, care va avea loc in iulie.
In sedinta saptamanala de lucru din ziua de 17 iunie 2010, desfasurata in Sala Sinodala din Resedinta patriarhala sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, Permanenta Consiliului National Bisericesc a hotarat ca Patriarhia Romana sa prezinte un program pastoral si social in vreme de criza economica spre analiza si aprobare Sfantului Sinod in sedinta de lucru din zilele de 6-7 iulie 2010.

Pe langa cele 335 de programe social-filantropice derulate in prezent de Biserica Ortodoxa Romana la nivel national, programul pastoral si social in vreme de criza economica propus de Patriarhia Romana va avea trei directii principale:
  • Ajutorarea familiilor de varstnici cu pensii mici;
  • Ajutorarea familiilor sarace cu multi copii, dar cu venituri mici;
  • Ajutorarea bolnavilor saraci.
Acest program pastoral si social al Patriarhiei Romane se va derula la nivel de parohie, manastire, protopopiat si centre eparhiale prin organizarea de noi cantine filantropice, colecte de alimente, imbracaminte, alte produse de stricta necesitate si bani cu scopul ajutorarii categoriilor sociale cele mai afectate de criza economica din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.