Autoritatile din 24 judete din tara au fost avertizate, ieri, de Ministerul Mediului ca in perioada 27-31 iulie, la orele amiezei, valorile termice vor atinge si depasi 34-35 de grade Celsius, mai ales la campie, unde indicele temperatura-umezeala va depasi usor pragul critic de 80 de unitati, determinand starea de disconfort termic.

Autoritatile sanitare recomanda evitarea expunerii la soare si folosirea de mijloace de protectie, cum ar fi palarii, umbrele, ochelari de soare si imbracaminte din tesaturi naturale, in culori deschise. De asemenea, trebuie crescut consumul de lichide la doi-patru litri pe zi, iar alimentatia sa fie saraca in grasimi. In agricultura, pe santierele de constructii, in halele industriale care nu au posibilitatea asigurarii unor conditii de microclimat corespunzatoare, activitatea se va desfasura dimineata si seara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.