Procurorii DIICOT au inceput, miercuri, urmarirea penala a 12 persoane care au preluat cu identitati false, contra unor sume de bani, 46 de firme cu datorii la bugetul de stat, aducand un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de euro.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Pitesti au efectuat, miercuri, 12 perchezitii domiciliare in Arges, Dambovita si Prahova, "in vederea destructurarii unei importante grupari infractionale constituite in vederea savarsirii de infractiuni grave, in special din domeniul macrocriminalitatii economico-financiare, respectiv inselaciuni cu consecinte deosebit de grave in dauna bugetului consolidat al statului si al altor creditori, persoane juridice, bancruta frauduloasa, evaziune fiscala, infractiuni de fals in inscrisuri oficiale si sub semnatura privata, uz de fals si fals privind identitatea".

Una dintre persoanele cercetate este cetatean italian.

Membrii grupului foloseau carti de identitate falsificate, in care erau inserate date nereale si pe baza acestora faceau contracte de cesiune, prin care preluau societati comerciale cu debite importante la bugetul statului, dar si la banci, se arata in comunicatul DIICOT.

Potrivit procurorilor, din 2007, cetateanul italian Pasquale Culicigno impreuna cu Costache Cojocaru, Ioan Predica si Vali Tincu au hotarat sa preia, prin cesiune, societati comerciale cu diferite creante catre alti creditori, in schimbul unor sume de bani sau bunuri, folosind o identitate falsa, pentru a nu putea fi identificati si trasi la raspundere de catre autoritati.

Cauza a fost instrumentata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti si lucratori din cadrul Jandarmeriei Romane - Brigada Speciala de Interventii „Vlad Tepes”.

Suportul tehnic al operatiunii a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.