O vijelie violenta care s-a abatut joi, in jurul orei 15.00, asupra orasului Bistrita, a rupt zeci de copaci care au cazut peste masini, dar si acoperisurile caselor si blocurilor. In urma ploii abundente, mai multe curti si beciuri au fost inundate.

Pe timpul furtunii, mai multi brazi au fost doborati de vant, iar doua salcii au cazut peste reteaua de inalta tensiune. Astfel, circulatia trenurilor a fost intrerupta pe tronsonul Bistrita-Saratel, conform NewsIn.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bistrita-Nasaud, furtuna a facut ravagii si in judet, o casa din localitatea Santioana luand foc dupa ce a fost lovita de trasnet, iar o alta din Rodna fiind cuprinsa de un incediu, provocat de un scurtcircuit.

Vantul puternic a rupt, din nou, retelele Electrica, mai multe localitati din judet ramanand in bezna.


Potrivit sefului Statiei Meteo Bistrita, Aurel Marcu, vantul a suflat cu o viteza de 90 de kilometri la ora in timpul vijeliei, urmand ca in timpul ploii sa cada 31 de litri de apa pe metru patrat, in decurs de o ora. Mai mult, temperaturile au scazut de la 29 de grade Celsius, la 19 grade Celsius, tot in interval de o ora.

Conform sursei citate, vijelia s-a pornit din sudul judetului, din zona lacurilor, si a traversat Bistrita, indreptandu-se spre Valea Bargaului. In zona in care s-a format vijelia, la Chiochis, au cazut chiar si 48 de litri/mp in decurs de o ora, umiditatea si turbulenta fiind cele doua cauze care au dus la aparitia unui astfel de fenomen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.