O harta a gunoiului raspandit pe drumurile, padurile si apele din Romania va fi realizata pana la sfarsitul lunii august cu ajutorul mai multor voluntari care se vor deplasa pe teren pentru a o realiza, a declarat pentru NewsIn managerul de proiect, Ionut Mandanac.

Actiunea, o premiera pentru tara noastra, a inceput in aprilie, in cadrul proiectului "Let s do it, Romania", cand voluntarii au mers pe teren in afara localitatilor pentru a scrie pe o fisa coordonatele, dimensiunile si o estimare a compozitiei gunoaielor de pe drumurile, padurile si apele Romaniei.

Voluntarii vor merge pe teren organizat, avand un traseu prestabilit si fiind dotati cu GPS, dar se pot duce si in locuri alese la intamplare.

"Am ales si trasee bine stabilite, dar unii vor merge in zonele pe care le cunosc si unde stiu ca sunt locuri pentru picnicuri si unde se strange gunoi", spune Mandanac. O problema a acestei actiuni este faptul ca numarul de voluntari variaza de la judet la judet, intre 5 si 200.

Actiunea de cartografiere va fi finalizata printr-o harta a gunoiului care va fi publicata pe internet, si printr-o actiune de strangere a deseurilor, tot cu voluntari, pe 25 septembrie.

"Nu ne vom opri aici. In masura in care vor fi voluntari, vom actualiza mereu harta gunoiului"
, spune Ionut Mandanac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.