Conducerea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitala a demarat o ancheta interna dupa ce un baietel de 9 ani, operat acum cinci zile pentru o formatiune tumorala intraabdominala, se afla in prezent in coma. Pronosticul este rezervat.

Potrivit reprezentantilor spitalului, interventia chirurgicala a durat cinci ore si a fost una extrem de complexa, cu un grad ridicat de dificultate. Operatia a fost efectuata de prof. univ. dr. Ioan Basca. Acesta a declarat ca "au fost momente hemoragice importante in timpul interventiei, fiind de asemenea necesara sutura peretelui venei cave, care era intim aderent de masa tumorala, interventie care s-a efectuat cu succes. Desi in timpul operatiei a avut o perioada de presiune sanguina mai scazuta, pacientul a fost reechilibrat hemodinamic".

Dupa circa doua ore de la operatie, in sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a spitalului s-a constatat faptul ca pacientul prezenta semne neurologice de suferinta cerebrala, fiind efectuat un examen computer tomograf, mai spun reprezentantii spitalului. In urma examenului RMN efectuat la un centru performant din capitala, s-a relevat prezenta unor leziuni cerebrale hipoxic-ischemice. Aceste leziuni cerebrale au o evolutie imprevizibila, relateaza NewsIn.

"La nivelul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti s-a constituit o comisie de ancheta, pentru a stabili daca medicii implicatii in acest caz se fac sau nu vinovati de incalcarea conduitei medicale", a precizat managerul spitalului, prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu.

Managerul unitatii sanitare asigura ca parintii vor avea parte de tot sprijinul medical si institutional de care au nevoie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.