Procurorii DIICOT au efectuat luni opt perchezitii in Dolj si Bucuresti pentru prinderea unei retele de falsificatori de carduri care a lucrat impreuna cu Iustin Covei, fiul unui judecator din Craiova, trimis in judecata pentru fraude electronice.

  • Perchezitii pentru prinderea falsificatorilor de carduri din gruparea lui Iustin Covei

Potrivit unor surse judiciare, sunt vizate mai multe persoane, locuintele acestora fiind perchezitionate pentru a ridica aparatura de copiere si falsificare a cardurilor. Membrii gruparii vor fi dusi la DIICOT, pentru a fi audiati, urmand ca dupa audiere, procurorii sa decida daca emit mandate de retinere pe numele acestora.

In luna martie, DIICOT l-a trimis in judecata pe Iustin Covei, alaturi de alte 17 persoane, pentru infractiuni informatice, dupa ce in 2009 acestia au constituit un grup infractional, prin care faceau activitati de skimming pe teritoriul mai multor tari.

Astfel, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Iustin Covei, zis „Pralea” sau „Copilu'”, Jean Marin Mihaila, zis „Marius”, Dragos Dumitrescu, zis “Baronul”, Adrian Abagiu, Dan-Mihail Barca zis „Mita”, Andrei Sandu, Marius-Francisc Danca, Petrel Halanel, Sergiu-Nicusor Dumitriu, Eman Vatamani?a, Ionel - Marius Tranca zis Bizu sau Hermano, Ionel Calin, zis „Nixon” sau „Calin Ionel”, Florin Nicolae Dirivan zis „Fulgerica”, toti in stare de arest preventiv si Ionut-Laurentiu Tuta, zis „Ionica”, Mihai-Adrian Tastea zis „Tuc” si Tudor Rada, in stare de libertate.

”In sarcina acestora s-a retinut savarsirea infractiunilor de initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea de infractiuni informatice - fabricarea si detinerea de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, punerea in circulatie a instrumentelor de plata electronica falsificate, accesul fara drept la un sistem informatic prin incalcarea masurilor de securitate, falsificarea si punerea in circulatie a instrumentelor de plata electronica”, arata un comunicat DIICOT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.