Ansamblul Crisana din Oradea a fost invitat la ceremonia de deschidere a Festivalului International de Film de la Shanghai, unde a prezentat momente folclorice romanesti, potrivit reprezentantilor Ministerului Afacerilor Externe.
Ceremonia de deschidere a celei de-a 13-a editii a Festivalului International de Film de la Shanghai a avut loc sambata, la teatrul din Shanghai, potrivit NewsIn.

Avand in vedere participarea internationala la Expozitia Mondiala de la Shanghai, organizatorii au incheiat ceremonia cu un program cultural la care au fost invitati artisti reprezentativi din diverse tari, printre acestia numarandu-se si ansamblul Crisana din Oradea. Cantaretii si dansatorii bihoreni au prezentat momente folclorice romanesti si au interpretat, impreuna cu artisti din alte tari, un cantec popular chinezesc.
La eveniment au participat vedete de la Hollywood, printre care Adrien Brody, John Cusack, Jet Lee, John Woo si Luc Besson, precum si numeroase staruri din China.

La editia din acest an a festivalului au fost selectate 16 filme internationale in competitia pentru castigarea marelui premiu, “Golden Globet”.

In timpul ceremoniei de deschidere s-a acordat premiul pentru intreaga cariera artistica regizorului francez Luc Besson, prezent la eveniment cu noul sau film “The Extraordinary Adventures of Adele Blanc-Sec”, iar regizorul chinez Chen Kaige a primit premiul pentru contributii semnificative aduse cinematografiei chineze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.