Indicele de radiatii ultraviolete a depasit pragul de pericol in Banat si Transilvania, unde potrivit Adminstratiei Nationale de Meteorologie se inregistreaza un indice UV foarte mare.
Potrivit Newsin, radiatiile ultraviolete ataca pielea si ochii, iar oamenii din zonele unde se inregstreaza un indice foarte mare sunt sfatuiti sa nu se expuna la soare.

Indicele UV din Banat si Translvania, considerat foarte mare de ANM, se incardeaza intre 8 si 10, in conditiile in care acesta este calculat pe o scara de la 0 la 11. Cu cat este mai mare valoarea indicelui, cu atat este mai puternic potentialul de deteriorare a pielii si ochilor.

Potrivit subsecretarului de stat in Ministerul Sanatatii, radiatiile solare pot produce aparitia unor afectiun ale pielii, mai ales cancerul de piele, daca persoana se expune cand acestea sunt puternice. Medicul recomanda oamenilor sa evite plaja si expunerea la soare intre orele 12.00 si 19.00, mai ales pentru cardiaci, si purtarea de ochelari de soare pentru protejarea ochilor.

Indicele radiatiei ultraviolete (indicele UV) este o estimare a nivelului radiatiei ultraviolete la suprafata Pamantului care se calculeaza cu scopul de a ajuta populatia sa se protejeze in conditiile in care cerul este senin.

Valoarea indicelui UV in conditii de cer senin este estimata in functtie de concentratia stratului de ozon, localizarea geografica, pozitia Soarelui si aerosoli.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.