Doar 500 dintre cele aproape 1.500 de autobuze ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) sunt dotate cu instalatii de aer conditionat care sa asigure confortul pasagerilor in conditiile unei vremi caniculare.

"Iar cele 500 nu sunt toate simultan pe traseu, in conditiile in care zilnic circula 800-900 de autobuze din totalul parcului nostru", au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii Regiei.

Bugetul RATB pe 2010, sensibil mai mic decat cel din 2009, este afectat la capitolul achizitii si modernizari ale parcului regiei. Pentru introducerea de aer conditionat pe unele vehicule, de pilda, nu este alocat niciun ban. In privinta cumpararii celor 150 de troleibuze noi, dotate cu aer conditionat si rampa mecanica pentru accesul carucioarelor persoanelor cu dizabilitati si al carucioarelor de copii, aceasta nu va incepe nici anul acesta, din cauza lipsei fondurilor necesare, dupa cum au declarat, in aprilie, oficiali ai municipalitatii. Costul total al troleibuzelor este de 60 milioane de euro.

Cu autobuzele RATB circula zilnic circa 1,2 milioane de calatori, iar cu toate vehiculele Regiei, in jur de 2,6 milioane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.