CFR Infrastructura a limitat viteza de circulatie a trenurilor la nivel national, din cauza temperaturilor ridicate de 44-50 de grade, la nivelul sinelor, iar garniturile vor ajunge la destinatie cu intarzieri intre 20-40 de minute.

"Pentru asigurarea unui grad de siguranta sporit, personalul de intretinere a caii ferate va efectua, in aceasta perioada caniculara, revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara (insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina etc.) iar, preventiv, in timpul zilei se reduce viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel incat circulatia trenurilor sa se desfasoare in depline conditii de siguranta, fapt care va produce intarzieri in traficul feroviar", potrivit reprezentatilor companiei, citati de NewsIn.

CFR SA precizeaza ca, in perioada de canicula (32 - 38 grade C in aer), temperaturile inregistrate la nivelul sinei sunt cuprinse intre 44 - 50 grade C. Reducerea vitezelor de circulatie in anumite intervale de timp, in care temperaturile depasesc limitele normale este, de asemenea, aplicata de toate administratiile de cale ferata.

In urma avertizarii de cod galben de canicula, transmisa de Administratia Nationala de Meteorologie valabila in acest weekend, cand temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 36 de grade, iar in unele zone 37 - 38 de grade, CNCF CFR SA va mentine acesta masura de limitare de viteza, in circulatia trenurilor, si pentru zilele de sambata si duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.