Modificarea sistemului de coplata a medicamentelor va insemna costuri mari pentru parintii copiilor care sufera de tulburari psihice si care in prezent au tratamentul asigurat gratuit. Drept urmare, asociatiile de parinti vor inainta un memoriu catre CNAS.

Coplata medicamentelor pentru copii si adulti cu tulburari psihice ar putea ajunge la cateva milioane pe luna, in conditiile in care, in prezent, este asigurat accesul liber la medicatia gratuita pentru copiii care sufera de tulburari psihice.

Astfel, vineri dimineata, cateva asociatii de parinti vor inainta un memoriu catre CNAS pentru luarea in calcul a situatiei dramatice in care se vor gasi daca noile masuri vor fi aplicate de la 1 iulie, in cadrul unei dezbateri a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe tema proiectului de modificare a sistemului de compensare.

Cinci milioane de bolnavi vor fi afectati de noua schema de compensare a medicamentelor pe care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate intentioneaza sa o aplice de la 1 iulie, potrivit asociatiilor de pacienti si producatorilor de medicamente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.