Un medic ginecolog in varsta de 72 ani, din orasul aradean Ineu, este cercetat pentru malpraxis dupa ce in timpul unui chiuretaj i-a perforat uterul unei paciente in varsta de 35 de ani, femeia fiind transportata in stare grava la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie din Arad.

Directorul Spitalul de Obstetrica si Ginecologie din Arad „Dr. Salvator Vuia“, Sorin Prisca, a declarat ca femeia avea la internare o hemoragie interna masiva, transmite corespondentul NewsIn.

„Femeia prezenta la internare o perforatie a uterului si o hemoragie puternica. Am reusit sa o stabilizam, am efectuat manevrele medicale impuse in astfel de cazuri si am reusit sa salvam atat viata femeii, cat si uterul. In prezent, aceasta se simte bine, fiind in afara oricarui pericol, urmand sa fie externata peste cateva zile. Asemenea cazuri au mai fost inregistrate, dar greseala acestui medic a fost ca nu ne-a anuntat despre caz la timp, sa fim pregatiti“, a declarat Sorin Prisca.

  • Primul caz de malpraxis din acest an in judetul Arad

Femeia din Ineu a spus ca a apelat la serviciului medicului Nicolae Bulzan deoarece acesta avea unicul cabinet ginecologic din acest oras.
„Am fost la un control la cabinet, iar medicul mi-a spus ca sarcina are cam doua luni. M-a intrebat daca sunt de acord sa cumpar eu vata, seringi, ampicilina si diazepam. Am fost de acord, iar apoi a inceput interventia. In timpul acesteia, medicul s-a oprit si i-a strigat asistentei ca a aparut o problema. In timpul interventiei am vazut ca medicului ii tremurau mainile si cred ca nici nu vedea bine“, a sustinut femeia de 35 ani.

Sotul femeii a declarat ca medicul a iesit din cabinet si i-a cerut taxa pentru interventie si i-a spus sa o transporte pe femeie la spital, deoarece a aparut o problema.

„A venit si mi-a spus ca el percepe pentru o astfel de interventie 200 de lei. Mi-a spus sa-i dau 150 lei, dar sa chem o ambulanta, caci sotia mea are o hemoragie puternica si trebuie dusa la spital la Arad“, a spus sotul femeii, care a mai mentionat ca nu i-a dat medicului suma ceruta.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Arad au anuntat, miercuri, ca au inceput o ancheta in acest caz. „Medicul detine autorizatie de libera practica. Ne-am autosesizat si urmeaza sa cercetam conditiile in care a avut loc fapta de la Ineu. Este primul caz de malpraxis din acest an in judetul Arad“, a declarat Dana Negru, seful Comisiei de Malpraxis din cadrul DSP Arad.

Citeste si:
Moartea lui Mihai Eminescu, caz de malpraxis. Geniul a fost...
Moartea lui Mihai Eminescu,...

Femeia mai are acasa doi copii, unul de patru ani, iar celalalt de 12 ani, nasterea celui din urma fiind asistata de medicul care i-a perforat uterul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.